RSS Feed

Home

Nieuws

 • 16 punten uit het VN-verdrag

  16 punten voor volwaardige deelname van mensen met een beperking aan de samenleving16 punten VN verdrag.pdf   Lees meer »

 • Post Featured Image

  Duuve te Gek 2016

  Duuve te Gek 2016 De Raad voor Sociaal Domein was dit jaar weer aanwezig bij Duuve te Gek. In onze kraam konden mensen met memoblaadjes aangeven wat hen bezighield op het gebied van de Wmo, Jeugdwet en Participatiewet. Daarnaast was er een mogelijkheid om in een buizen aan te geven hoe de bewoners van de gemeente Duiven dachten over een aantal voorzieningen.   Lees meer »

 • Post Featured Image

  Vrijwilligers gezocht!

  De Raad voor Sociaal Domein Duiven is op zoek naar leden met affiniteit met een bepaalde doelgroep. In de Raad voor Sociaal Domein Duiven worden bepaalde doelgroepen door één of twee personen vertegenwoordigd. Denkt u op een positieve manier bij te kunnen dragen aan de Raad en valt uw interesse binnen één van de Wmo-, Jeugd- of Participatiewet dan komen wij graag met u in contact. In eerste instantie zijn wij nog op zoek naar...  Lees meer »

RSS Feed

Meedoen mogelijk maken

Als Raad voor Sociaal Domein Duiven (voorheen WMO raad Duiven) willen wij ondersteuning bieden aan 'kwetsbare' burgers in onze maatschappij. De wet- en regelgeving op het gebied van zorg, welzijn, onderwijs, huisvesting, werk en inkomen verandert voortdurend. Het is voor de deskundigen al een hele opgave om deze regels en wetten toe te passen. Hoe moeilijk moet het dan niet voor u zijn?

Veranderingen

In 2015 is er veel gebeurd en veranderd. Gemeenten en individuele burgers krijgen nieuwe taken en verantwoordelijkheden. Doel van de nieuwe wetgeving is om kwetsbare burgers zorg en ondersteuning aan te bieden, zodat zij zo goed mogelijk mee kunnen doen in de samenleving.

Raad voor Sociaal Domein Duiven

De Raad voor Sociaal Domein Duiven is een onafhankelijk adviesorgaan van het College van burgemeester en wethouders. De Raad geeft (on-)gevraagd advies aan het College om alle burgers van Duiven de mogelijkheid te bieden zo goed mogelijk mee te kunnen doen in de samenleving. Wij willen graag samen met u naar de beste oplossing zoeken. Uw inbreng is voor ons belangrijk. Samen met u kunnen wij kritisch naar de plannen kijken en bijsturen daar waar het nodig is.

De Raad voor Sociaal Domein Duiven is er voor u!

Wij proberen bij het opstellen van onze adviezen naar het College zoveel mogelijk te luisteren naar de zaken die leven bij de inwoners die gebruik moeten maken van ons werkveld. Het is voor ons heel belangrijk dat u uw zorgen en vragen bij ons neerlegt. Heeft u het gevoel dat u een 'luisterend oor' geboden wordt? Krijgt u tijdig informatie en de juiste informatie? Wij willen u daar graag bij helpen en samen met u zorgen voor een leefbaar Duiven voor iedereen.