Jaarverslag 2020

In het jaarverslag van de Raad voor Sociaal Domein Duiven (RvSDD) leggen wij verantwoording af aan het College van burgemeester en wethouders en de inwoners van de gemeente Duiven over onze werkzaamheden in 2020.

Het jaar 2020 is een onwaarachtig jaar geweest door enerzijds de coronacrisis en anderzijds door interne ontwikkelingen bij de Raad voor Sociaal Domein Duiven en binnen de gemeentelijke organisatie.

De coronacrisis heeft ook om andere aandachtspunten gevraagd dan waar we aanvankelijk mee bezig wilden zijn. Het investeren in belangrijke interne en externe contacten die nodig zijn om onze signalerende en adviserende rol goed te kunnen vervullen, het opbouwen en onderhouden van de contacten met ons netwerk en partners hebben door de coronaperikelen vertraging opgelopen. Wij hebben wel extra aandacht voor de zorg gevraagd en moeilijke meetbare, maar daarom niet minder belangrijke welzijnsvragen als vervreemding van elkaar, armoede en eenzaamheid als bijkomende verschijnselen in deze coronatijd aan de orde gesteld. Gemeenten hebben het moeilijk door de druk op de financiële beheersbaarheid. De huidige crisis heeft een grote impact op de maatschappelijke infrastructuur en de kwaliteit daarvan.

Lees verder in het pdf-bestand hieronder…